Hossein Dadashzadeh, İranlı Genç Bir İşadamı Dr. Masoud Pezeşkianın Başkanlığını Tebrik Etti

Hossein Dadashzadeh, İranlı genç bir işadamı

Dr. Masoud pezeşkianın başkanlığını tebrik etti.

Hossein Dadashzadeh, İran cumhurbaşkanı Dr. Masoud pezikian’ın yurttaşı ve Dr. Pezikian’ı başkanlığından dolayı tebrik ettiler.

Sayın Dadashzadeh’e nin bazı sorularına geçelim:

– Sizce İran Cumhurbaşkanı hangi özelliklere sahiptir?

Konuşmadan önce Sayın Dr.pezeshkian demek ve tebrik etmek istiyorum.

Sayın Doktor’un özellikleri arasında saf ve yetenekli olduğunu, ülke işlerinde her zaman çok aktif olduğunu ve insanların sorunlarını çözmek için sahnede her zaman renkli bir varlığa sahip olduğunu belirtmeliyim.

Açıklama yok.

Yüksek okuryazarlık seviyelerinin en önemli göstergesi ve en önemlisi kabul personelinin son derece eleştirel doğasından bahsedilebilir.

Özelliklerinden bahsedecek olursak sanırım diğer sorularınıza cevap vermeye vaktiniz kalmayacak.

– Evet Sayın pezeshkian’ın kabinesi kim olacak dersiniz?

İran ülkesinin çok medeni ve kültürlü bir halkı var ve Sayın Dr. Pezeshkian’ın bizzat halkın arasında yer aldığı dikkate alınarak kabine seçimi de incelenecektir.

Ayrıca İran’da ülkemizin her alanda gururu olan elitler de var. Bu kişiler arasında İran Ticaret Odası Başkanı Sayın Dr. Samad Hassanzadeh’i sayabiliriz.

Açıklama yok.

 

– İran cumhurbaşkanının Türk olduğundan memnun musunuz? Türk olan şehirlerde diğer yerlere göre daha fazla faaliyet ve ilerleme olacak mı?

Evet, elbette şehrimizin dostu ve hemşerisinin cumhurbaşkanı olmasından dolayı çok mutluyuz ama İran etnik kökeni ne olursa olsun İran’ı birlik olarak görüyoruz ve hepimiz kardeşiz ve aynıyız Sayın Dr. Pezeshkian tüm İran halkı için eşit şekilde çalışacak.

– Size göre İran ekonomisi ilerleyecek mi

Hiç şüphe yok ki öyle olacak

İran’ın dünyada ekonomi ve ticaret açısından söyleyeceği çok şey var ve biz bu konuda büyük ilerleme kaydedeceğiz.

– Sayın Başkan, yaptırımlara ilişkin ne gibi planlarınız var?

Kuşkusuz ülkenin durumunun mümkün olduğu kadar iyileştirilmesi için gerekli planlar ve tedbirler alınacaktır ve kendisinden bildiğim kadarıyla Sayın Doktor, ülkem halkının rahatlığı ve ilerlemesi için her şeyi yapmaktan çekinmeyecektir.

– Hossein Dadashzadeh cumhurbaşkanının yanında mı olacak yoksa siyasetten uzak mı kalacaklar?
Bu sorunun yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü her zaman milletimizin ve ülkemizin cumhurbaşkanının yanında olacağım ve ülkem İran’ın ilerlemesi için elimden geleni yapacağım.
– Sayın Cumhurbaşkanının Türkiye’ye bakışı nedir?

Türkiye bizim komşumuz ve dostumuzdur ve bence biz iki milletiz ve tek bir aileyiz ve Sayın Doktor ekonomik ve siyasi ilişkileri geliştirmek için hiçbir şey yapmayacaktır.

Ben ülkem İran’ın ve halkımın yanındayım ve Allah’ın bize bu şekilde her zaman yardım etmesini diliyorum.

Türkiye’de gerçekten hem özel hem de genel anlamda konuşan genç işadamı Sayın Hossein Dadashzadeh’e röportaj için ayırdığı vakit için çok teşekkür ediyoruz.

Abdullah Yiğit-Türkiye